Tuesday, March 13, 2012

10 Game yang diharamkan didunia :)

1: Manhunt


Game manhunt ni memang diharamkan serata tempat sebab ia adalah bertentang dengan agama dan kekejaman yang amat melampau ketika dia nak bunuh orang dia akan mengeluarkan ayat bible dan bercampur dengan al-quran dalam bahasa english dan game ni di banned kerana ayat-ayat tu membuatkan budak-budak terikut yang paling seram r dia punya unsur ganas terhadap semua orang amatlah melampau ada 1 kes lah budak ni terlampau obses dengan game ni sampai dia bermimpi dia masuk game ni lalu dia bunuh diri..aku time try main game ni dan memang seram dah lah aku ni jenis penakut badut kih kih kih kih ~

Postal 


Game ni diharamkan sebab pasal displin kerjalah, sebab ada sekumpulan kerja yang mengamuk dan dia membuat pembunuhan besar-besar dan ia jugak mempunyai unsur seks dan percakapan yang tidak elok, tengok tajuk depan pun dah tau dan budak-budak kalau main ni sure senang terpengaruh dengan kata-kata kesat waktu aku try main game ni agak bosan r sebab dia banyak pasal perempuan..

Call of Duty 4


Game ni diharamkan sebab diorang memesongkan sejarah dan mengunakkan tema perang yang bertentangan dengan sejarah ~ 

GTA IV 


Game ni memang dikenali semua tempat tapi mereka mengharamkan game ni sebab game ni mempunyai unsur keganasan, rompak dan mempunyai unsur seks dan unsur ni paling banyak remaja ikut kalau perasan lah game ni kan anti polis dan suka langgar undang-undang itu lah sebab nya di banned kan di luar negara..

Bully


Game ni adalah game yang tidak dibenarkan budak-budak main tengok tajuk pun dah taw..bukan itu sahaja malah game ini jugak melambangkan kerosakkan lencana sekolah ada 1 sekolah ni macam tak puas hati lah macam lencana sekolah diorang di permainkan..game ni pun banyak budak-budak terikut dan disebabkan game ni lah ada seorang budak mati sebab dibuli bila polis tu tanya
"kenapa awak buli budak tu ? dan budak tu pun menjawab tu adalah undang-undang game"

Left 4 Dead 


Game ni hanya untuk 18 tahun ke atas kerana budak-budak akan takut dengan kemunculan zombie yang seram klimaks dan bunyi dia lagi..disebabkan game ni ada lah warga australia ni anak dia sentiasa mimpi dan nampak zombie disekeliling dia..

Mortal Kombat 


game ni aku tak pernah main lagi tapi dia diharamkan sebab banyak unsur darah dan kekejaman berlaku jadi di sebabkan unsur-unsur tersebut dia harus banned kan..

Football manager 


Dia diharamkan kerana mempunyai unsur-unsur perbalahan antara kaum dan negara ia juga membolehkan pergaduhan sesama sendiri..

Carmageddon


Game ni adalah mempunyai unsur keras seperti minum arak,time kena langgar mengunakkan kekerasan,perempuan yang terlalu seksi semua lah gambar yang melampaui batas..


Pokemon 



Sebenarnya Pikachu bukan lah babi semua salah faham game ni diharamkan kerana terlalu mengunakan tanda salib dan game ini melampaui batas tentang agama tak dew kena mengena dengan binatang babi sebab pikachu adalah sejenis binatang yang seperti arnab kacok dengan tupai sebab telinga,mata,mulut,tangan dan kaki dia umpama arnab dan ekor dia adalah umpama tupai..negara arab dan sesetengah tempat yang kuat beragama christian mengharamkan kerana dia umpama mempermainkan salib agama dan salib..


^_^ v apa-apa pun semua game kalau diikut kan tak elok sebab ia mendatangkan kelalaian boleh tak pergi kelas,tak pergi kerja dan boleh menjejaskan kesihatan macam aku :) 
antara game proses untuk di banned adalah  Angry bird,Metal slug dan warcraft tapi tak dew bukti yang kukuh pasal game ni :)